Kennis moet je niet voor jezelf houden, maar delen. Zo help je elkaar beter te worden. Dat klinkt logisch in het onderwijs (mijn achtergrond), maar daarbuiten is dat minder vanzelfsprekend. 

Toch wil ik mijn schrijfkennis en -ervaring delen met iedereen die een betere schrijver wil worden (of daar gewoon geïnteresseerd in is).

Daarom vandaag in ‘dit doe ik, deel 2’: jou een betere schrijver maken.

Taal en tekst: schrijven én delen

Mijn expertise ligt dus bij het tekstschrijven en de Nederlandse taal. Dat schrijven blijf ik ook doen, maar ik ga mijn kennis en ervaring ook delen met particulieren en organisaties, in de vorm van trainingen, workshops, blogs en individuele begeleiding.

Natuurlijk doe ik dat op basis van de uitgangspunten die in mijn teksten ook centraal staan: (1) begrijpelijk & persoonlijk, (2) eerlijk & transparant, (3) houdbaar en blijvend relevant, en (4) foutloos & kloppend.

Dat is niet nieuw voor mij: ik doe dat al jaren als docent en trainer in taal- en communicatieve vaardigheden. Het verschil is dat dit meestal beperkt bleef tot een onderwijsomgeving, terwijl de vraag en behoefte daarbuiten ook groot is.

Trainingen en workshops

Trainingen en workshops worden vaak in één adem genoemd, maar er is wel degelijk een verschil. Workshops duren kort (een dag(deel)), zijn praktijkgericht en focussen vaak op één thema. Denk bijvoorbeeld aan ‘structuur in je sollicitatiebrief’ of ‘werkwoordspelling’.

Een training duurt enkele dagen tot weken, bevat naast praktijk ook meer theorie en begeleiding en behandelt vaak een breder thema: ‘juridische teksten schrijven’ of ‘de Nederlandse spellingregels’.

Ik bied beide aan: korte, praktische workshops waar je binnen een paar uur meer leert over het schrijven van specifieke teksten, maar ook trainingen waarbij je intensief begeleid wordt. En in alle gevallen is de feedback op jouw tekst uiteraard inclusief.

Offline én online

De trainingen en workshops zijn zowel digitaal als ‘op locatie’ te volgen. De fysieke, offline workshops geef ik in-company, maar ook zelf georganiseerd voor iedereen die een betere schrijver wil worden.

Geen zin om de deur uit te gaan, of wil je gewoon een training of workshop volgen wanneer het jou uitkomt? Dan biedt het online aanbod goede mogelijkheden: van korte workshops tot uitgebreide trainingen, en altijd met persoonlijke begeleiding en uitgebreide feedback.

Heb je tips met betrekking tot het aanbieden van online cursussen (handige sites, software, do’s en don’ts)? Laat het me weten!

Blogs

‘Schoenmaker blijf bij je leest’ zei men in 1914 al. En dat doe ik ook. Ik heb altijd met veel plezier blogs geschreven, en dat blijf ik doen. Ik bespreek wekelijks een (actueel) taal- of tekstthema, met achtergrondinformatie en praktische tips. Zo kan iedereen meeliften op mijn kennis en ervaring.

Hoe nu verder?

Inmiddels begint steeds duidelijker te worden wat ik te bieden heb: ik schrijf jouw verhaal, maar maak je ook zelf een betere schrijver. Nu wordt het tijd om dat op de website te plaatsen. 

En daar ben ik achter én voor de (beeld)schermen druk mee bezig. Heb je bijvoorbeeld de contactpagina al gezien? Ik ben benieuwd wat je ervan vindt!