In eerdere blogs heb ik nagedacht over waar ik goed in ben (mijn hoofd) en wat ik zou willen (mijn hart). Vandaag laat ik hoofd en hart samensmelten (ach, de romantiek) en wordt duidelijk wat ik ga doen. Spannend hè!

'Iets met tekst'...

Het was mij al snel duidelijk dat ik ‘iets met tekst’ moet gaan doen. Ik heb taalgevoel en kan goed schrijven (in tegenstelling tot rekenen), dus ik zou gek zijn als ik met getallen ga werken. Als ik dat combineer met mijn stille verlangen om een eigen bedrijf te beginnen, dan is ‘een tekstbureau’ al snel geboren.

En hoe gaaf zou dat zijn: een eigen tekstbureau. Die laatste drie woorden heb ik met een glimlach van oor tot oor getypt, en dat zegt voor mij genoeg. Doen ja!

Maar dat is niet alles…

... Maar dan nét iets meer

Kiezen is nooit mijn sterkste punt geweest. In één vakantie bezoek ik drie landen (omdat vier écht niet kan), ik smeer filet americain op een krentenbol (omdat ik ze allebei lekker vind) en ik laat de keuze voor een serie op Netflix over aan mijn vriendin (die overigens ook niet kan kiezen).

En nu is het niet anders. Daarom wil ik ook mijn andere kwaliteit en passie, mensen dingen leren, blijven gebruiken. Ik ga niet alleen schrijven voor jou, maar ook schrijven met jou!

Ik ga niet-geboren schrijvers helpen: door op verzoek hun teksten te schrijven, maar ook door ze te helpen zelf een mooie tekst neer te zetten. Hoe ik dat ga doen houd ik nog wel even geheim (ik moet immers nog 25 dagen bloggen…), maar ik heb al wel ideeën.

Met dank aan Henk trouwens, die op een eerder blog reageerde“Professionele schrijfhulp lijkt me jou op het lijf geschreven. Niet alleen voor het mkb en andere bedrijven, maar juist ook voor particulieren. Nederlanders […] willen hier graag bij geholpen worden.” (geredigeerd)

Leuk, maar details? Niche? En die duurzaamheid?

Ja, het is nog een ‘vaag plan’, een ruwe schets, of een concept-plan. Maar hé, ik ben hartstikke trots op de doorgehakte knoop. Ik ga mijn droom waarmaken, mijn passie combineren met mijn werk, mijn hoofd met mijn hart!

En ja, ik ga (en moet) mijn plan verder uitwerken. “Ik schrijf gewoon over alles” klinkt niet echt sterk. Daarom ga ik volgende week verder afbakenen, specialiseren en mijn niche ontdekken. Zo kan ik direct kijken of er wel een markt voor is. Als je daar tips (of ideeën) voor hebt, dan hoor ik ze natuurlijk graag!

En ja, ik had ook nog een passie voor (of interesse in) duurzaamheid. En daar ga ik nog steeds iets mee doen (want het is prima te combineren), maar ook daar kom ik volgende week op terug.

Maar eerst: champagne!

Genoeg te doen dus nog, want de precieze eindbestemming is nog niet bekend, maar ik heb in ieder geval een richting waar ik heen ga. En dat is champagne waard vanavond. Komt het dan even goed uit dat het vrijdag is!