Over jou (en mij)

Een duurzaam leven hoeft niet ingewikkeld, duur of suf te zijn. Ik wil laten zien dat het juist heel leuk is om na te denken over de toekomst van de aarde en alles wat daar op leeft. En dat je met een beetje goede wil, een portie creativiteit en kleine veranderingen veel kan bereiken.

En daar wil ik -samen met jou- aan werken. Voor straks.

Wie ben jij? En waarom is Voor straks er?

Deze site is er vanwege -en voor- jou! Je vraagt je misschien af of je wel iets kunt betekenen in de hele ‘verduurzaming’ van de wereld? Om daar mee te beginnen: ja, dat kun je zeker! En hoe, dat wil ik je graag vertellen. In die boodschap probeer ik gelijk de andere ‘problemen’ te ondervangen: ik vertel wat je allemaal kunt doen en waarvoor je dat doet. Maar ik laat ook zien dat je hiervoor helemaal geen stoffig persoon of gezin hoeft te zijn en dat bewuster leven helemaal niet veel geld of moeite hoeft te kosten.

Met Voor straks wil ik -samen met jou- een bijdrage leveren aan een mooie toekomst op een leefbare aarde, voor ons én de volgende generaties. Mijn insteek is positief: er gebeurt al veel (al zien we dat niet altijd), er is nog veel meer mogelijk en iedereen die ik te spreken krijgen, kan daar een bijdrage aan leveren. Via deze site en mijn aanbod aan workshops en adviezen voor consumenten én organisaties (hierover binnenkort meer) wil ik zo veel mogelijk mensen te spreken krijgen. 

Michael Doove

Michael Doove

Bedenker, oprichter en eigenaar van Voor straks. Vader van Nina, bonusvader van Sara en partner van Sophie. Een haat-liefdeverhouding met hardlopen, maar kan ook geen uur op een stoel blijven zitten.

Ik wil mensen en organisaties bewust maken en na laten denken over de gevolgen van de keuzes die ze nu maken voor de wereld van straks en ze stimuleren duurzame(re) keuzes te maken, klein of groot.

Ik durf hardop te beweren dat ik milieubewust ben. Natuurlijk, ook ik pak soms de auto, douche af en toe een minuutje lang, houd van een lekker stukje vlees en koop wel eens kleding van twijfelachtige herkomst. Ik ben niet roomser dan de paus. Maar ik maak de keuze bewust, en meestal met pijn in mijn hart. Bovendien compenseer ik dat, door de rest van de dag heel bewust na te denken wat voor gevolgen mijn keuzes hebben voor de toekomst.

Wat dat gevoel versterkt heeft, is de geboorte van mijn dochter. Dat heeft me meer doen beseffen dat ik de wereld door moet geven aan een volgende generatie, en die wil ik niet met de gevolgen opzadelen van mijn handelen nu. Dus ben ik gaan lezen over en kijken naar mijn huidige gedrag en de gevolgen voor straks.

En zo heb ik ontdekt dat verandering vaak ook in kleine dingen zit en het niet altijd veel hoeft te kosten. Je hoeft namelijk niet gelijk elektrisch te gaan rijden, zonnepanelen te kopen en vegetariër (of nog beter: veganist) te worden. Dat is een van de grote misverstanden. Dat bewustzijn en die interesse hebben ertoe geleid dat ik anders naar mijzelf, de wereld om mij heen en de toekomst ben gaan kijken.

Vanuit mijn ervaring als docent heb ik van nature bovendien het sterke verlangen om mensen iets te leren, te begeleiden bij hun ontwikkeling en te stimuleren om te veranderen. Dat kan ik uitstekend combineren met mijn interesse voor duurzaamheid en de wens iets te kunnen betekenen voor de toekomst. Tot slot heb ik een communicatieachtergrond en ben ik zeer bewust van de verschillende manieren waarom je een boodschap kunt overbrengen en hoe je gedrag van anderen kunt beïnvloeden en stimuleren.

De combinatie van mijn interesse in en bewustzijn van de toekomst van mijn dochter en een mooie wereld, mijn drang om anderen iets te leren en mijn gevoel voor communicatie, hebben ervoor gezorgd dat ik heb besloten anderen te helpen bij het bewaren van de wereld voor de volgende generaties.

Voor straks.

Nú samenwerken met Voor Straks?

Ben je een organisatie en heb je een product dat je graag onder de aandacht wilt brengen, bijvoorbeeld met behulp van een recensie of een prijsvraag? Wil je jouw duurzame dienst promoten onder het grote publiek? Of kun je de lezers van Voor Straks op een andere manier helpen duurzamer te leven? Dan help ik je graag!

Met Voor Straks probeer ik gezinnen te stimuleren zo duurzaam mogelijk te leven. Daar ligt mijn hart, maar voor het dagelijkse brood op de plank werk ik ook als freelancer in de duurzame communicatie.

Meer hierover vind je op de website van Peperclip Communicatie.