Samen de wereld mooier maken

De wereld van morgen mooier maken. Dat is wat ik met Voor straks wil. Door organisaties die zich hard maken voor duurzaamheid en welzijn te helpen bij het vertellen van hun verhaal.

Maar wie ben ik? Waarom doe ik dit? En wat is mijn verhaal?

Ik ben Michael

Creatief met en geïnteresseerd in taal en communicatie. Enthousiast en betrokken. Met taalkennis reikt verder dan die van veel anderen, en daarmee wil ik ze helpen. Net zoals zij mij helpen met tuinieren, fietsen maken en de financiën regelen.

Als ik niet werk (maar ook als ik wel werk), ben ik vader van Nina, bonusvader van Sara en vriend van Sophie. Verder ben ik veel bezig met duurzaamheid, mijn tweede passie. En die duurzame droom gebruik ik ook in mijn werk, bijvoorbeeld door samen te werken met GreenHost.

Communicatie, taal & vaardigheden

Ik heb mijn bachelor en master in Communicatie- en Informatiewetenschappen behaald op Tilburg University. Vervolgens heb ik een paar jaar gewerkt als communicatiemedewerker, als docent taal en vaardigheden (bij de Juridische Hogeschool FontysAvans) en als coördinator van het vaardighedenonderwijs op de universiteit.

En daar besloot ik voor mezelf te gaan werken. Omdat mijn hart ligt bij het helpen van anderen omdat ík dat wil, waar ik dat wil en hoe ik dat wil. En de kennis en ervaring die ik heb opgedaan, komen daarbij uitstekend van pas, bijvoorbeeld als het gaat om het geven van workshops.

En die duurzaamheid dan?

Het mooiste beroep is het beroep waar je hoofd en hart samenkomen. Je passie en je verstand, je karakter en je kunde. En voor mij is dat in de duurzame communicatie.

Ik houd van communicatie: ik heb er niet voor niets voor geleerd. Kortom, communicatie zit in mijn hoofd. Bovendien ben ik een (praktisch) idealist, en ik wil bijdragen aan een mooie(re) wereld waar dat maar kan. Dat is mijn passie en daar ligt mijn hart. En waarom zou ik mijn expertise daar niet bij gebruiken?

Daarom richt ik mij op duurzame teksten. Ik kan het werk uitvoeren dat ik leuk vind en waar ik goed in ben, en dat kan in een omgeving of gericht op thema’s waar mijn passie in terugkomt en waar ik mij vol overgave voor in wil zetten. 

En eigenlijk is het heel logisch: je hoofd en hart zijn letterlijk met elkaar verbonden (biologisch gezien dan). Waarom zou je dat figuurlijk gezien (je kennis en passie) niet ook nastreven? Precies, en dat is exact de reden dat ik mij op de duurzame communicatie heb gestort.

Ook aan de slag met jouw duurzame verhaal?
De koffie staat klaar...