gras laptop

Dit zijn goede verhalen voor straks

Portfolio

Ik heb al veel organisaties en ondernemers met trots geholpen bij hun duurzame verhaal voor straks. Daarvoor ben ik ze dankbaar.

Michael Doove

Toffe projecten over duurzaamheid, natuur & klimaat

Gemeente Bladel

Columns van de wethouder in Bladel

Voor Davy Jansen, wethouder bij de gemeente Bladel, schreef ik van begin 2019 tot 2022 bijna 30 columns. Op basis van een contentkalender vertelde hij over het reilen en zeilen van zijn werk als wethouder met onder andere welzijn in zijn portefeuille. Dat leidde tot mooie verhalen over het gemeenschapshuis, de sportvelden, de ouderenzorg en natuurlijk de verkiezingen.

De artikelen werden gepubliceerd in de lokale PC55 en op de website van Jansen’s partij Bladel Transparant. Een selectie van de artikelen is hier nog te lezen.

Happy Planet Professionals

Positieve verhalen voor Happy Planet Professionals

Happy Planet Professionals is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals die willen bijdragen aan een betere wereld. Die missie deel ik als duurzame ondernemer, en daarom ben ik ook trots HPP’er.

Als lid van de werkgroep communicatie schrijf ik maandelijks een column voor alle HPP-leden over duurzaam ondernemen en al het lief en leed dat daarbij komt kijken. Vaak met een knipoog, soms met een traan, maar altijd te lezen op de website van Happy Planet Professionals.

Wee do it

Weg met e-waste dankzij innovatief Wee do it

Waar eindigen jouw elektronisch afval en data? De groeiende hoeveelheid elektronica die we aanschaffen, gebruiken en weer afdanken leidt tot een steeds grotere berg e-waste. (Te) vaak eindigt elektronisch afval nog bij het restafval of in verbrandingsovens. Dat is schadelijk voor het milieu, maar ook riskant voor jouw data. Gelukkig kan het ook anders! Wee do it zet de nieuwe standaard voor datavernietiging en verzamelt én vernietigt e-waste met gegevens volledig, schoon en veilig.

Ik schreef de whitepapers, webteksten, flyers en voice over-teksten voor het innovatieve Twentse bedrijf. Je vindt voorbeelden hiervan op de website van Wee do it.

MarketingOost

Duurzaam ondernemen voor Twentse ondernemers

Marketingoost ondersteunt ondernemers in Twente bij hun duurzame initiatieven, onder andere door ze te inspireren en informeren. Daarvoor heeft de organisatie een workshop georganiseerd, waarbij ik een op maat gemaakte presentatie heb verzorgd.

Hierin vertelde ik waarom het belangrijk is om je verhaal over duurzaamheid en ondernemerschap (mvo) te vertellen. Ook gaf ik aan hoe ondernemers hiermee aan de slag kunnen gaan, inclusief de aandachtspunten. En uiteraard ontbraken de aansprekende voorbeelden niet!

Bart uw Makelaar

Artikelen over duurzaam (ver)huizen met Bart uw Makelaar

De duurzame, Brabantse makelaar Bart Teulings helpt mensen bij het kopen en verkopen van hun duurzame droomwoning. Met oog voor energielabels en verduurzaming kan Bart als geen ander adviseren over jouw droomhuis in Hart van Brabant.

Voor Bart schreef ik een serie artikelen over het (ver)kopen van jouw duurzame droomwoning. Bovendien heb ik aantal verkoopteksten voor woningen geschreven. Een selectie van de artikelen lees je nog terug op de website van Bart uw Makelaar.

Gemeente Breda

Organiseren en hosten webinar Stedelijke Regio Breda-Tilburg

Negentien gemeenten in de regio Breda-Tilburg, de waterschappen en provincie Noord-Brabant werken aan een verstedelijkingsstrategie. Hierin worden belangrijke regionale keuzes gemaakt over onder andere wonen, mobiliteit, energie, klimaat en natuur. Op 21 september 2022 werden gemeenteraadsleden tijdens een webinar bijgepraat over de stand van zaken.

Ik was verantwoordelijk voor de voorbereiding van dit webinar én was de host. Je kunt het webinar (en mij) hier bekijken.

Regio Hart van Brabant

Communicatie Regionale Energie- en Klimaatstrategie Hart van Brabant

In Hart van Brabant werken we aan een toekomstbestendige regio, met respect voor mens, dier en natuur. Daarom werken we aan een Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS). Daarin staan plannen voor het besparen en duurzaam opwekken van energie, aardgasvrije verwarming en aanpassingen van onze omgeving aan het veranderende klimaat. 

Ik ondersteun Regio Hart van Brabant en de negen gemeenten bij de communicatie over de REKS. Dat varieert van nieuwsbrieven tot radenavonden, van animaties tot klimaatsafari’s en van infographics tot de website.

Gemeente Nunspeet

Teksen website ‘Nunspeet Leeft Natuurlijk’

De gemeente Nunspeet wil voor 2050 CO2-neutraal zijn en de biodiversiteit verbeteren. Daar werkt de Veluwegemeente zelf aan, maar ze inspireert en stimuleert ook inwoners, bedrijven en maatschappelijke organisaties om bij te dragen aan een klimaatneutraal Nunspeet.

Dat gebeurt op de duurzame themawebsite Nunspeet Leeft Natuurlijk, waarvoor ik de teksten heb geschreven. Oordeel zelf!

Gemeente Almere

Workshop ‘duurzame marketing’ voor Almeerse ondernemers

Tijdens het Steiger Festival kregen duurzame, circulaire ondernemers een aantal workshops aangeboden, onder andere gericht op fotografie en tekstschrijven. Het idee daarbij was om de ondernemers zelf iets te laten creëren om mee aan de slag te kunnen, zodat ze met een eindproduct naar huis gingen. 

Voor de deelnemers heb ik een workshop-op-maat gemaakt, gericht op duurzame marketing in het algemeen en het schrijven van pakkende productomschrijvingen in het bijzonder. Samen met het beeldmateriaal van de workshop productfotografie, kregen de deelnemers een ‘volledig pakket’ voor hun productreclame.

Stichting Moed - Midpoint Brabant

Duurzame initiatieven in Hart van Brabant in het zonnetje

De Stichting MOED wil samen met ondernemers, onderwijs en overheid invulling geven aan energiebesparing, collectieve duurzame energieopwekking en circulaire economie in Midden Brabant. 

Ik schrijf op regelmatige basis artikelen op basis van interviews over de projecten waar MOED mee bezig is. Deze artikelen werden onder meer geplaatst op de website van de stichting. Inmiddels is Stichting MOED opgegaan in Midpoint Brabant.

BCD Advies

Teksten over comfortabel, duurzaam en gezond wonen

Jan Geerts van BCD Advies helpt particulieren en bedrijven bij het ontwerpen van woningen die zo comfortabel, duurzaam en gezond mogelijk zijn. Door gebruik te maken van de kracht van de natuur én natuurlijke materialen, kun je een prettige woon-, werk- en leefomgeving creëren.

Voor Jan heb ik 26 artikelen geschreven over comfortabele, energiezuinige woningen. De artikelen lees je terug op de website van BCD Advies.

Maar ik ben minstens zo trots op mijn werk voor…

Meer weten? Of ook aan de slag met jouw verhaal?
De koffie staat klaar…

Wil je meer weten over de mogelijkheden of heb je een specifieke (hulp)vraag? Laat een bericht achter, en ik neem snel contact met je op.

Voornaam
Achternaam
E-mail
Telefoon
Bericht
Bedankt, ik neem snel contact met je op!
Er waren wat fouten bij het verzenden van het formulier. Controleer nogmaals alle formuliervelden.