Ik heb ontslag genomen

Ja, je leest het goed: ik heb ontslag genomen. Waarom vertel ik misschien een keer in een andere blog, maar het voelt goed. Bovendien blik ik nu liever vooruit dan terug. Als een echte optimist.

Ik ging er al langer mee naar bed en stond er gegarandeerd de volgende ochtend weer mee op. Eindeloos gesproken en gelezen over ontslag nemen (lang leve het bibliotheekabonnement en neemontslag.nl) en het ondernemerschap (mijn stiekeme droom), maar nergens heb ik een persoonlijk advies gevonden. 

Ik zocht wanhopig naar een zinnetje als “Michael, begin er toch niet aan” of “Waar wacht je nog op, Michael?”, maar het enige wat ik vond waren meer vragen, zonder antwoorden.

En toen was het moment...

Het viel dus niet mee om de knoop door te hakken. Laat ik nu niet al mijn collega’s in de steek? Loop ik weg als het ‘even’ niet meer bevalt? Moet ik mijn financiële zekerheid wel opgeven? En is mijn droom wel haalbaar? 

Windkracht twaalf in mijn hoofd, terwijl ik stiekem wist dat die storm maar op één manier zou gaan liggen: naar mijn gevoel luisteren, mijn hart volgen en ontslag indienen.

Na lang wikken, wegen, twijfelen en heroverwegen ben ik toch met lood in mijn schoenen en een steen in mijn maag naar de baas gegaan. Een prettig gesprek volgde gelukkig, vol begrip en instemmend knikken.

De opluchting

Hoe het nu voelt? Als een enorme opluchting. Ja, ontslag nemen zonder dat je een alternatief hebt is een sprong in het diepe zonder te weten waar de bodem is. Een onverharde weg inslaan met een onbekende bestemming. Het enige wat ik weet is dat het een eenrichtingsweg is en dat ik niet terug kan. En wil, trouwens.

Maar daar maak ik me geen zorgen over: ik heb voldoende kennis, kwaliteiten en ervaring om goed terecht te komen. Waar precies is nog de vraag, al heb ik daar in mijn hoofd al wel een vaag idee van. Ik ben er immers al heel lang mee bezig in dat hoofd. De komende tijd ga ik dat vage idee helder krijgen, en daar heb ik zin in! 

En nu? 30 dagen bloggen

Wat ik nu ga doen? Mijn lang gekoesterde wens in vervulling laten gaan: voor mijzelf beginnen. Als zelfstandige, freelancer, zzp’er of hoe je het beestje ook wilt noemen. Met als eerste stap een zoektocht naar wat ik wil en hoe ik dat ga bereiken. Een nieuwe reis waarvan ik niet weet waar hij eindigt.

En op die reis neem ik je graag mee. Daarom ga ik de komende dertig dagen elke dag vertellen hoe ik mijn droom vorm ga geven. Omdat ik van lijstjes en uitdagingen houd, doe ik dat met een 30 days challenge. Een beetje zoals 30-dagen-sportuitdagingen, maar dan zonder sport dus. Dat vergroot meteen de kans dat ik deze challenge wél haal.

Reis je mee?

Wil je mijn reisgezelschap zijn, reistips geven of mijn reis op een afstandje volgen? Tof, samen reizen is leuker dan alleen! Meld je dan vooral hieronder aan als reisgezelschap of laat een bericht achter. Ik heb er zin in, laten we gaan!

Mail voor straks

Goede verhalen en handige tips?

Meld je aan voor de ‘mail voor straks’. Geen spam, beloofd.

Reageren en delen

Goed verhaal? Doe er iets mee!

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on facebook
Share on pinterest
Share on email

24 reacties

  1. Hi Michael, wat een stoer besluit! Natuurlijk hoop ik dat het je iets moois gaat brengen! Dat je je creativiteit weer volop kunt gebruiken en dat je blij wordt van deze nieuwe richting. Ik wens je heeel veel succes en lees graag mee 🤗

    1. Dank je, Monique! Ik ben ervan overtuigd dat het mij iets moois gaat brengen 🙂 . Ik ga je op de ‘leeslijst’ zetten, bedankt voor je interesse!

  2. Wij kennen elkaar helemaal niet, ja een tweetje over en weer. Maar ik volg je heel graag op de 30 dagen reis…en daarna wie weet ook. Het is een moedig maar ook zo’n mooi besluit. Ik deed het ook…nou ja met een UWV omweg. Drie jaar geleden…..mij krijg je niet meer in een keurslijf bij de baas 🙂 Succes!!

    1. Ik ben blij om te horen dat ook jij blij bent met je keuze voor het zelfstandigenbestaan. Misschien met een omweg, en misschien deels noodgedwongen, maar dat maakt niets uit. Je hebt je plek gevonden en bent blij met wat je doet (daar lijkt het in ieder geval op), en dat is het belangrijkste!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mail voor straks

Goede verhalen en handige tips?

Meld je aan voor de ‘mail voor straks’. Geen spam, beloofd.

Meer goede verhalen

Dit vind je vast ook interessant

plastic

Life in plastic, it’s (not so) fantastic

Aqua zong er in 1997 al over: “Life in plastic, it’s fantastic!” In de remake werd dat waarschijnlijk plastic, metal, en drink cartoons. Hoe dan ook, vroeger was plastic de oplossing voor alles. Hoe anders is dat tegenwoordig. En daarom moeten wij plastic scheiden en recyclen. Maar is dat wel een volhoudbare oplossing?

papierloos

Ga niet zakelijk bloggen! Toch?

Bloggen: het zou dé magneet van je website moeten zijn, de stroop op je producten of diensten. Een goudmijn en geldboom. Maar voor niets komt de zon op. Zijn de voordelen van bloggen niet te mooi om waar te zijn?

bloggen

Waarom je als (duurzame) ondernemer moet bloggen

Een blog klinkt misschien passé. We hebben tegenwoordig immers ook vlogs en podcasts. Toch is ‘het geschreven verhaal’ nog absoluut geen verleden tijd. Het bewijs? Het feit dat je dit nu leest!

Het is als ondernemer dus de moeite om ook een blog te starten, en zéker als duurzame ondernemer. In dit artikel vertel ik je waarom!

Download de gratis gids

En ontdek net als 88 andere ondernemers hoe je in 5 stappen serieus werk maakt van jouw duurzame dromen, werk en winst.

Ik gebruik je e-mailadres om de gids toe te sturen. Ook krijg je regelmatig waardevolle e-mails voor straks, vol interessante nieuwtjes, inspiratie en tips over duurzaam ondernemen. Maar geen zorgen, je kunt je altijd weer afmelden.