Het duurzame visitekaartje

Michael Doove duurzaamheid tekstschrijver voor straks

Visitekaartjes? Ik kreeg ze als docent, een stapel van 100. Toen ik een andere baan kreeg, had ik er nog 90 over. Die andere 10 ben ik denk ik verloren, of ze liggen onder een poot van de wiebelende eettafel. Nee, visitekaartjes vond ik zó passé. Maar daar ben ik noodgedwongen van teruggekomen.

Papieren verspilling

Ook als zzp’er wilde ik er eigenlijk niet aan beginnen. Papierverspilling, zonde van mijn geld en compleet overbodig. En ook met het oog op mijn administratie houd ik het liever digitaal. Je bent zo vrienden op LinkedIn of je wisselt gewoon telefoonnummers uit. Toch? Niets bleek minder waar.

Zo kreeg ik tijdens een netwerkborrel van iedereen visitekaartjes in mijn handen gedrukt. En ik? Ik bedacht slechte smoesjes waarom ik er geen had. Ik was ze vergeten, vond ze niet duurzaam of had ze nodig voor onder de wiebelende eettafel.

Originaliteit loont

Dus er moest een visitekaartje komen. Maar niet zo’n saaie, vierkante, met een tekst, een vreemde functie-omschrijving en een bedrijfslogo. Zo’n anoniem, inwisselbaar duizend-in-één-kaartje waarvan ik er dus 100 had als docent.

Nee ik wilde iets moois, iets origineels. Een visitekaartje dat niet onder de tafelpoot of bij het oud papier eindigt, maar dat de aandacht trekt. Want dat is toch wat een visitekaartje moet zijn: het verlengde van jou en jouw unieke verhaal.

Strippenkaart & gratis koffie

Een middag googelen leverde best aardige ideeën op, maar niet voor mij. Theezakjes, houten plaatjes, zaadjes voor bloemen, qr-codes of ronde kaartjes. Nee, het was het toch allemaal net niet.

Maar toen zag ik de kinderen druk bezig aan de eettafel die niet meer wiebelde. Met stempels. Eureka! Iedereen stempelt én verzamelt stempels. Vroeger met de strippenkaart, tegenwoordig met de spaarkaart voor gratis koffie bij de Kiosk. Ja, stempels zijn tof, én groen.

Stempels met een verhaal

Het moesten dus stempels worden. Leuk om te maken, leuk om te geven. Extra voordelen: e berg karton die anders in de papierbak eindigt, krijgt nu een tweede leven. Bovendien spaar ik een berg geld uit aan visitekaartjes.

En zo zijn het ook nog eens gestempelde visitekaartjes met een goed, duurzaam verhaal. En mocht dat nu net mijn ‘slogan’ zijn! Als ik daarmee niet de aandacht trek bij de netwerk- en net werk-borrels!

Knutselkoning

En dus ben ik nu hele dagen aan het knutselen. Eerst probeer ik rechthoekjes te kleuren op oude kartonnen verpakkingen van crackers. Daarna stel ik mijn fijne motoriek op de proef door te proberen over de lijntjes te knippen en zo rechte, rechthoekige visitekaartjes te knippen.

En tot slot kan ik mijn spierballen en administratieve talent laten zien door er met een stempel op de slaan. Het resultaat mag er wezen. Maar ik noem mijzelf dan ook graag de knutselkoning.

En het grote voordeel? Ik kan knutselen op een tafel die niet wiebelt. Komen die saaie visitekaartjes toch nog van pas.

duurzaam visitekaartje

Ook in 5 stappen zichtbaar duurzaam ondernemen?

Gratis gids

Duurzaam ondernemen doe je niet ‘zomaar’. Wil je het volhouden, dan moet je er serieus werk van maken. Én het laten zien!

Het gratis 5-stappenplan helpt je om blijvend en zichtbaar duurzaam te ondernemen. Zo zorg je met blijvend verantwoord ondernemen voor een toekomstbestendig bedrijf, met respect voor mens, dier en milieu.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.